top of page
  • jonny

Tornooi Berlare op zaterdag 26 maart 2022

2de G-judotornooi Berlare

Na een aantal ‘heel stille’ corona-jaren mochten wij ons dan toch voor de eerste maal weer verheugen op een tornooi. Immers, op zaterdag 26 maart 2022 konden we naar Berlare voor hun 2de G-judotornooi.

Aangezien er gekozen was voor een namiddag konden we in de voormiddag nog een training organiseren in Gent. Na de training en het opruimen was er rustig de tijd voor een hapje en een drankje. Daarna was het richting Berlare, Sporthal Dorp 37.

Het werd een superleuk weerzien met heel wat vrienden judoka’s van de andere clubs. Je zag wel dat ze er allemaal heel, heel veel goesting voor hadden. Alles leek nog heel vertrouwd.

Onze Buitelaars waren met 9 judoka’s present. Niet zoveel als op vroegere tornooien maar daar zat corona (of griep) toch altijd voor iets tussen…Ook enkele van onze judoka’s waren mee als supporter. Superfijn!

Na een mooie muzikale opwarming leek het toch voor iedereen ‘er een beetje weer inkomen’. Toch duurde het niet lang of we zagen weer de mooie judoworpen, stevige houdgrepen, ontwijken, overnemen, …. Maar bovenal telkens de handgroet na de wedstrijd die in de meeste gevallen uitliep op een stevige knuffel van de beste vrienden. Dat is de ware geest van judo!

De buitelaars zetten, zoals altijd, hun beste beentje voor. Mooie resultaten:

· Vercleyen Yanick: goud

· Schoep Werner: goud

· Daeyaert Jeroen: goud

· De la Rivière Marc: goud

· Goethals Kimberley: zilver

· Naessens Luc: zilver

· Vermeir Arne: zilver

· Tusschans Karel: brons

· Vanderheyden Marc: brons

De spannende, heel gezellige namiddag werd afgesloten met een prijsuitreiking. Niet ‘gewoon’ maar erg individueel en door een heuse bekende Vlaming…Juist, naast uiteraard de schepen van sport van Berlare was het vooral Kurt Roegiers die onze gasten even in het zonnetje plaatste met uitreiking van hun medaille, persoonlijk woordje en de gebruikelijke foto’s en selfies…

Toch een schot in de roos, dit tornooi! Dank je Leen Ongena en medewerkers van judoclub Berlare voor de warme ontvangst en de heel puike organisatie.

Zeker voor herhaling vatbaar!

De foto's spreken voor zich.
58 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page