top of page
  • jonny

Sportweekend 2023

Vrijdag 1 tot zondag 3 september 2023…Eerste weekend van september. Zoals elk jaar ons sport-verwenweekend.

Ons bivakhuis Hoge Duin in Nieuwpoort was vorig jaar bijzonder goed meegevallen. Vandaar opnieuw de keuze voor dezelfde locatie. De zee-omgeving heeft voor ons immers altijd een plezierige meerwaarde.

Vrijdagnamiddag vertrokken we vanaf de dojo in De Pintelaan met een busje en een paar auto’s richting kust waar we omstreeks 16 uur aankwamen. Na een welkomstdrankje en eventjes wat puzzelen konden we onze kamers betrekken. Daarna volgde een avondmaal in de grote cafetaria. Zoals ook vorig jaar was er ook dit jaar een internationale judostage in Oostduinkerke. Fijn dus dat er nog tientallen judoka’s uit binnen-en buitenland aanwezig waren.

Na de maaltijd duurde het niet lang vooraleer we onze judoka’s, gezellig keuvelend bij een glaasje op het terras van het hotel of in de lokalen van onze slaapplaats terugvonden. Een groepje hield het bij een flinke wandeling op de zeedijk. Mooi eigenlijk!

Na een goede nachtrust, een super ontbijt was het zaterdag alle hens aan dek. Tegen 10.30 uur waren we verwacht in de dojo van judoclub Koksijde voor onze eerste training. Voor deze training hadden we Trainer Vicky Meert van judoclub Ippon Ryu Brugge bereid gevonden en onze verwachtingen werden helemaal ingelost. Super! Super! Vicky heeft dat prachtig gedaan. Misschien, Vicky, we zouden jou weleens graag wat meer zien bij de Buitelaars.

Na het lunchpakket en een drankje wilden we in de namiddag Koksijde graag wat beter leren kennen. Een bezoek aan de mooie OLV Ter Duinen-kerk, een beklimming van de hoge Blekker, wandeling op de zeedijk met natuurlijk een terrasje, enz.

Na het avondmaal kon iedereen zijn avonduurtjes invullen: gezelschapspelen, iets drinken op het terras van het hotel, een zangstonde (Met Yani en Luc hebben we een paar superzangers in ons midden), naar de garnaalvissers gaan kijken, enz. Niet te laat werd gekozen voor de slaapstede.

Zondag, na het ontbijt was er een groep die ging zwemmen in Center Parcs Oostduinkerke. Een andere groep koos voor een flinke wandeling op de zeedijk.

Na een superlekker middagmaal werd het langzaam tijd om onze bagage opnieuw in orde te brengen. Klaar om de terugrit naar Gent aan te vatten.

Omstreeks 17 uur kwamen we aan in de ‘De Pintelaan’ aan onze dojo. En na een dikke knuffel kon iedereen huiswaarts keren.

Fantastisch dit weekend!

Volgend jaar is er ingetekend voor het WE van 30, 31 augustus en 1 september 2024 in accommodatie van Sport Vlaanderen in Blankenberge. Super locatie als je het ons vraagt.

We kijken er nu al naar uit!!


Hier volgend sfeerfoto's van het afgelopen weekend

110 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page