top of page
  • jonny

Sport-verwenweekend 2, 3, 4 september 2022

Bijgewerkt op: 6 dec. 2022

2,3,4 september2022…Eerste weekend van september. Zoals elk jaar ons sport-verwenweekend.

Voor dit jaar kozen we voor het bivakhuis Hoge Duin in Nieuwpoort. De zee-omgeving heeft voor ons altijd een meerwaarde.

Vrijdagnamiddag vertrokken we vanaf de dojo in De Pintestraat met een busje en een paar auto’s richting kust waar we omstreeks 16 uur aankwamen. Na eventjes wat puzzelen konden we onze kamers betrekken. Daarna volgde een avondmaal in de grote cafetaria. Fijn dat er nog tientallen judoka’s uit binnen-en buitenland aanwezig waren in het kader van een internationale judostage in Oostduinkerke.

Na de maaltijd duurde het niet lang vooraleer we onze judoka’s, gezellig keuvelend bij een glaasje op het terras van het hotel terugvonden. Mooi eigenlijk!

Na een goede nachtrust en een super ontbijt was het zaterdag alle hens aan dek. Tegen 10 uur waren we verwacht in Leffinge (sportzaal van judoclub Middelkerke) voor een deugddoende training. Het was meteen ook de eerste training van het nieuwe werkjaar. Voor deze training hadden we Trainer Ief Van Wienendale van JC Zwijnaarde bereid gevonden en onze verwachtingen werden helemaal ingelost. Super! Super! Ief heeft dat prachtig gedaan. Misschien, Ief, we zouden jou weleens graag wat meer zien bij de Buitelaars.

In de namiddag was er voor elk wat wils: wandeling aan de zee, gaan kijken naar de mooie taptoe op de markt, enz. Spijtig genoeg hadden we het mooie weder slechts een tijdje aan onze kant. Heel snel werden we verrast door een plensbui en was het, gedwongen terug naar het bivakhuis. Voor enkelen zat er nog een leuk tramritje aan vast…

Na het avondmaal kon iedereen zijn avonduurtjes invullen: gezelschapspelen, tv, wat plezier maken en iets drinken op het terras van het hotel, enz. Niet te laat werd gekozen voor de slaapstede.

Zondag, na het ontbijt was er een groep die ging zwemmen in Sun Parcs. Een andere groep koos voor een wandeling aan zee en eindigen, uiteraard op een terras op de dijk.

Na een superlekker middagmaal werd het langzaam tijd om onze bagage opnieuw in orde te brengen. Klaar om de terugrit naar Gent aan te vatten.

Omstreeks 17 uur kwamen we aan in de ‘De Pintelaan’ aan onze dojo. En na een dikke knuffel kon iedereen huiswaarts keren.

Fantastisch dit weekend! Zeker voor herhaling vatbaar. Een super locatie en daarom hebben we beslist dat we volgend jaar voor ons sport-verwenweekend opnieuw present zijn Bivakhuis De Hoge Duin in Nieuwpoort!!!
78 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page