top of page
  • jonny

Judo initiatie in de Hogeschool Gent, opleiding Ergotherapie

Op 10 maart 2020 hebben we toch nog op de valreep een activiteit kunnen afwerken voor het coronavirus alles heeft stilgelegd:


Nu reeds voor de vijfde keer waren we present voor een initiatie judo op de Hogeschool Gent, Opleiding ergotherapie. De activiteit ging door in de sporthal van de Hogeschool aan de Sint-Denijslaan in Gent.

Er was een aanbod van een 4-tal sporten, waaronder judo, in een doorschuifsysteem.

Het was uiteraard niet de bedoeling dat de studenten op die dag leren judo doen maar wel dat ze konden ervaren dat judo voor onze sporters een superfijne sportieve (vrijetijds)activiteit kan zijn en hoe ze de sport kunnen aanpassen en op het niveau van onze judoka's brengen.

Omdat judo vooral een contactsport is, leek het ons zinvol om onze judoka’s, die dat wilden en konden, te laten deelnemen. We waren met 11 judoka’s (waaronder 2 trainers) en een 5-tal begeleiders.

Door het samenwerken met onze judoka’s konden de studenten ‘aan den lijve’ ervaren hoe onze sporters de opdrachten uitvoeren en voelden ze ook de sparring. Voor een aantal van de aanwezige judoka’s was deze initiatie dag niet nieuw. Ze komen reeds enkele jaren mee. Voor een aantal was het wel de eerste keer.

Het was duidelijk dat ze ervan genoten. Leuk met de studenten werken en hen laten voelen hoever ze reeds staan met hun judovaardigheden. De studenten leken het ook te appreciëren dat ze de activiteit konden doen, samen met onze judoka’s. Dat hebben ze in hun evaluatie laten verstaan.

Uiteraard was er tussen de sessies door mogelijkheid om iets te drinken en op de middag was er tijd voor een lekker broodjes-middagmaal en vooral om hun verhaal te doen want er leek heel veel te vertellen….

Het is een evenement dat ons heel zinvol lijkt en dat we daarom genegen zijn. Dus zijn we in principe volgend jaar weer present!


68 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page