top of page
  • jonny

Special Olympics 2022 in Louvain La Neuve

Na twee jaar virtuele spelen door corona zijn we zeer verheugd om dit jaar weer ‘gewoon’ deel te nemen aan spelen in Louvain La Neuve.

Op 25 mei 2022 om 14 uur vertrokken we met 10 enthousiaste judoka’s en 7 al even gemotiveerde begeleiders in twee busjes naar Louvain La Neuve. In het Novotel in Wavre ontmoeten we onze trainer Peter, Arne en Nathalie die met de auto waren gekomen.

We werden er door het hotelpersoneel zeer vriendelijk ontvangen en we konden ons installeren op onze kamers.

Na ons lunchpakket gezellig aan het zwembad te verorberd te hebben vertrokken we naar de opening van de Special Olympics in Louvain La Neuve. Even de busjes parkeren (moeilijk om plaats te vinden) en dan kon het feest beginnen. Ook Herman, Mia en Jeroen sloten aan bij onze groep.

Er waren de traditionele sprekers en Prins Laurent opende officieel de spelen.

Daarna werden we verrast door het optreden van Sandra Kim en 2-Fabiola. Uiteraard super veel ambiance en iedereen kon meedansen.

Na een rustige nacht en een uitgebreid en lekker ontbijt werden we op donderdag verwacht in de judozaal voor de weging en een gezamenlijke training. Op de middag genoten we van een Hamburger of een hotdog en konden we even verpozen.

In de namiddag werden de niveaus bepaald en de poules samengesteld.

Sommigen namen daarna deel aan de gezondheidsproeven (ogen, oren, voeten, fitness, diabetes, enz).

Tegenaan de avond konden we in een lunchgarden in de buurt van ons hotel onze honger stillen. We werden zeer vriendelijk ontvangen en kregen zelfs een korting van 15%.

Na nog een gezellige avond in het hotel waar iedereen nog kon genieten van een drankje en een lekkere koek aangeboden door Paula Muls voor haar verjaardag en afscheid van het judo, kon iedereen moe maar voldaan slapengaan.

Na ontbijt op vrijdag gingen in de judozaal de kampen door. Gezellig op 1 mat, zodat iedereen bij zijn kamp kon genieten van een tribune vol zeer enthousiaste supporters. Alle judoka’s gaven het beste van zichzelf en iedereen boekte een mooi resultaat.

Er was goud voor Karel Van Landschoot.

Paula Muls en Arne Vermeire waren superblij met hun zilveren medaille.

Luc Naessens, Ronny Calle, Nathalie Oosterlinck, Marc De la Rivière, Bart Van Heddegem, Jeroen Daeyaert en Benjamin De Deken droegen met rots een bronzen medaille.

Werner Schoep, Yanick Vercleyen en Eddy Gyselinck konden dit jaar om persoonlijke redenen niet deelnemen. Zij hebben des te meer gesupporterd voor hun medejudoka’s.

Na de prijsuitreiking namen we nog wat tijd voor de foto’s om daarna te smullen van een belegd broodje en voor de liefhebbers een lekker koffietje.

Na verder afwerken van de gezondheidsproeven en aankopen vertrokken we terug naar Gent.

In de lunchgarden Gent genoten we nog samen van een lekkere maaltijd.

Iedereen werd er opgehaald en vertrok moe maar zeer tevreden terug naar huis.

Wij zijn bijzonder trots op iedereen. Voor alle deelnemers een dikke proficiat voor de behaalde resultaten en een welgemeende dank aan iedereen voor het aangename gezelschap gedurende deze drie dagen.

Het lijkt nu nog ver maar we kijken al uit naar de SO 17-20 mei 2023 in Mechelen!

Voor de rest spreken de foto’s voor zich.

92 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


bottom of page