Voorstelling

G-JUDOCLUB DE BUITELAARS

G-judoclub de Buitelaars is een open judoclub voor personen met eender welke beperking, uit de Gentse regio en Oost-Vlaanderen, dit zowel voor kinderen vanaf 6 jaar, jongvolwassenen als volwassenen.
 
De club ontstond in 1975 en is gegroeid als sportclub uit de ouderwerking van de pluralistische Vereniging voor Hulp aan Verstandelijk Gehandicapten afdeling Gent-Eeklo, van 2002 tot 2019 Inclusie Vlaanderen genoemd en nu gedoopt tot Stan trefpunt verstandelijke handicap afdeling Gent-Eeklo. 

‚Äč

De G-sportclub is uitgegroeid tot een volwaardige, zeer dynamische club.
De club is officieel erkend door de Vlaamse Judofederatie (VJF) en ook als een sportclub van de stad Gent. Daarnaast ressorteren we in onze werking onder Sport Vlaanderen, Parantee-Psylos, Special Olympics Belgium, ...
 
Judo is een sport en een levensfilosofie die een maximale ontwikkeling van de motorische-, geestelijke-, mentale- en sociale mogelijkheden nastreeft en dit vanuit een fundamenteel respect voor de partner.
Elkeen gaat vanuit zijn eigen mogelijkheden de andere “ontdekken“en via deze relatie zichzelf ontwikkelen.
 
De trainingen, gordelverhogingen en wedstrijdbegeleiding, verlopen grotendeels overeenkomstig deze van een gewone judoclub.


Daar onze doelstellingen gericht zijn naar personen met een beperking maken wij gebruik van aangepaste oefeningen en proberen zo individualiserend mogelijk te werken.
 
Naast het judotechnische besteden we ook vrij veel aandacht aan tal van 'nevenactiviteiten' als nieuwjaarsreceptie, kip aan 't Spit, verwenweekend, Sinterklaas, demonstraties, enz.

 

©2018 BY G-JUDOCLUB DE BUITELAARS. PROUDLY CREATED BY PURPLE SNOW PRODUCTIONS